Over Mieke Henfling

Mijn naam is Mieke Henfling.

Na mijn opleiding tot medisch analiste heb ik een aantal jaren in een ziekenhuislaboratorium gewerkt, waarna een aanstelling bij de universiteit van Maastricht volgde. Daar heb ik  met veel plezier als research analiste gewerkt.

Door het beoefenen van Tai Chi en Qigong kwam ik in aanraking met het begrip Qi. Ik raakte gefascineerd door de mogelijkheden die het werken met deze levensenergie bood. Om meer te leren over Qi besloot ik Chinese geneeswijze te gaan studeren en in het bijzonder acupunctuur. Later volgde nog een opleiding in het gebruik van patentformules uit de Chinese kruiden therapie.

Door het volgen van bijscholingen heb ik mijn kennis vergroot op, onder andere, het gebied van electroacupunctuur, gynaecologie, pijn behandeling, de behandeling van depressieve klachten en burn-out verschijnselen en voeding.

Tijdens een stage in het Second People’s Hospital  in Qingdao, China, maakten de gunstige effecten van acupunctuur bij de behandeling van verschillende ziektebeelden veel indruk op mij. Dat heeft mij enorm gemotiveerd.

Het lidmaatschap van beroepsvereniging Zhong houdt de verplichting in de opleiding Westers Medische Basiskennis evenals een EHBO diploma te bezitten.

Acupunctuur Therapeute Mieke Henfling